Att vara ledare och sak och person

I vecka var jag och maken på föreläsning med Torkild Sköld i Katrineholm. Han började omgående med att vara väldigt personlig och sa rakt på sak att han är ute efter att beröra. Det gjorde han med besked. Torkild tog med oss på delar av sin livsresa, som han omedelbart vid varje situation gjorde till ”min” också. Jag skulle reflektera över mitt liv, min situation, vad jag vill och hur jag vill leva mitt liv!

Torkild har jobbat med ledarskap och management i många år och har officersutbildning och civilekonomutbildning. Det lyfte han fram och sedan återgick han till det som berör och är mänskligt. Han menar att det är ”jag” som är ledare i ”mitt” liv och det är ”mitt” ansvar hur jag reagerar på olika saker som händer mig och det är mitt val.

Genomgående på hela föreläsningen så handlade om sak och person, det vill säga att alltid skilja på det. Jag eller Du kan gör fel och begå misstag, men jag är inte fel och jag är inte dum. Jag måste få vara okey som jag är och stå för bra och mindre bra saker. Likaså är jag inte mitt yrke för jag är en egen person och mitt privata jag är med mig genom livet i arbete och fest och vardag.

Känslan som förmedlades kommer att vara kvar  länge.

Det är skillnad på sak och person och jag är föraren i mitt liv!

En riktigt bra föreläsning, men mycket skratt och också eftertänksamhet och reflektion!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *